Commerce JAMB Past Question and Answer, Download Commerce JAMB Past Question PDF Here

JAMB

The Joint Admissions and Matriculations Board (JAMB) is a Nigerian tertiary admissions examination board that conducts exams for college kids. The board can also be in command of administering exams in Nigerian public and personal monotechnics, polytechnics, and schools of education. Students planning to seem for JAMB exams might want to put together nicely for the examination and Commerce JAMB Past Question and Answer, which can assist these college students whereas making ready for the Commerce examination. This article has Commerce JAMB Past Question and Answer within the Commerce JAMB Past Question and Answer PDF kind to allow these college students to obtain the identical and put together nicely.

Commerce JAMB Past Question PDF

Students who’re making ready for the JAMB Commerce examination ought to put together nicely for the examination and the Commerce JAMB Past Question and Answer will allow them to offer their greatest for the exams. Given under are the key Commerce JAMB Past Question and Answer from earlier years. To allow the scholars to Download Commerce JAMB Past Question and Answer PDF we now have additionally offered the Commerce JAMB Past Question and Answer PDF within the coming part. 

Commerce JAMB Past Question and Answer

Commerce JAMB Past Question and Answer has been extremely wanted particularly within the Commerce JAMB Past Question and Answer PDF format because it helps one to Commerce JAMB Past Question and Answer PDF. Given under are the Commerce JAMB Past Question and Answer

1. The web is a system of telecommunications used for?

A speaking long-distance messages

B sending and recieving textual content massages

C sending digital messages

D speaking messages by way of telegrams

Answer – C

2. The sale of of overseas funding and gold reserves can be utilized to?

An accurate adversarial stability of commerce

B improve invisible imports

C right adversarial stability of cost

D right a price range deficit

Answer – A

3. The improvement of a continer and a graphic design for a product known as?

A packaging

B promotion

C processing

D manufacturing

Answer – A

4. The main individuals within the inventory market when inventory costs are rising typically are the?

A bulls

B registrars

C bears

D firms

Answer – A

5. The associate that solely contributes a part of the capital used within the formation and operating of a enterprise is called?

A a passive associate

B an energetic associate

C a dormant associate

D a nominal associate

Answer – C

6. Fluctuations within the provide of products could also be eradicated if the distribution system maintains?

A contemporary know-how

B a crew of outlets

C warehouse companies

D ample middlemen

Answer – A

7. Authorized share capital is also called?

A called-up share capital

B paid-up share

C registered share capital

D issued share capital

Answer – C

8. The unit by way of which results of a processed information are displayed is the?

A logic unit

B show unit

C management unit

D output unit

Answer – D

9. Debentures differ from shares in that

A they’re secured on the corporate’s property

B possession is open to the general public

C they kind a part of the capital of the enterprise

D rewards are normally paid out of earnings

Answer – A

10. A partnership could also be robotically dissolved as a result of following elements except________

A Court verdict

B Joint resolution

C Admission of recent companions

D Bankruptcy of a associate

Answer – C

11. One of the disadvantages of Sole Proprietorship is__________

A It requires small operations

B It entails small capital

C It lacks specialization

D Grants from authorities

Answer – C

12. In the formation of a united legal responsibility firm, the next paperwork are ready except_______

A Memorandum of Association

B Article of Association

C Statement of Nominal Capita

 

D Prospectus

Answer – D

13. The means of winding up or bringing an organization to an finish is________

A Dissolution

B Liquidation

C Integrating

D Merger

Answer – B

14. Use the next data to reply this query.

The following is a abstract of the asset and liabilities of Ojo buying and selling firm as at thirty first December, 2018

Initial Capital 5000

Net Profit 1000

Furniture 2000

Equipment 2900

Debtors 100

Stock 1000

Bank 500

From the above, calculate Current property

A 1600

B 1060

C 1500

D 600

Answer – A

15. The following is a abstract of the asset and liabilities of Ojo buying and selling firm as at thirty first December, 2018

Initial Capital 5000

Net Profit 1000

Furniture 2000

Equipment 2900

Debtors 100

Stock 1000

Bank 500

From the above, calculate Fixed property

A 6500

B 2000

C 4900

D 600

Answer – C

16. The following is a abstract of the asset and liabilities of Ojo buying and selling firm as at thirty first December, 2018

Initial Capital 5000

Net Profit 1000

Furniture 2000

Equipment 2900

Debtors 100

Stock 1000

Bank 500

From the above, calculate Current liabilities

A 100

B 6000

C 600

D 3000

Answer – C

17. In a regulation of contract, what’s given in change for a promise to carry out is_____

A supply

B acceptance

C guarantee

D consideration

Answer – D

18. In Nigeria, it’s obligatory for all enterprise enterprises to be registered with the________

A Government

B Corporate Affairs Commission

C Agent

D Enterprise

Answer – B

19. All however one doesn’t present an Indirect Service?

A Custom Officers

B Family Doctors

C Civil Servants

D Law Makers

Answer – A

20. The act of promoting in a overseas market at a worth decrease than the fee worth known as

A Dumping

B hedging

C truthful buying and selling

D beneath sale

Answer – A

21. Current account holders withdraw cash by way of

A Credit card

B Cheque

C Transfer

D Withdrawal kind

Answer – B

22. One of the key issues of a sole proprietor is sourcing for

A Funds

B Labour

C Raw supplies

D Machineries

Answer – A

23. Which of the next is a verbal technique of communication

A Telephone

B Express mail

C Business reply companies

D telex

Answer – A

24. Trade gala’s in Nigeria are organized by

A Ministry of commerce and business

B Chambers of commerce

C D. The federal Government

D Manufacturer’s Association of Nigeria

Answer – B

25. Privatization is

A Transfer of possession from particular person to authorities

B Transfer of possession from authorities to stakeholders

C Transfer of possession from authorities to people

D Government taking cost of all companies

Answer – C

Commerce JAMB Past Question and Answer PDF Download

Those college students who want to get the Commerce JAMB Past Question and Answer PDF model we now have given the identical under. The Commerce JAMB Past Question and Answer PDF that we now have given is for observe solely.

Commerce JAMB Past Question and Answer PDF – Click Here

Disclaimer: The above data is for common informational functions solely. All data on the Site is offered in good religion, nonetheless we make no illustration or guarantee of any form, specific or implied, concerning the accuracy, adequacy, validity, reliability, availability or completeness of any data on the Site.

Leave a Comment